Henning – tandlægeskræk: 1-0

Udgivet af Thomas

Sejr til Henning på knock out

Forleden havde jeg en klient på hypnoseklinikken i Sorø, som bad mig hjælpe ham af med sin tandlægeskræk. Lad os kalde ham Henning. Nu er der jo ikke noget usædvanligt i at have tandlægeskræk. Men Henning havde døjet med sin angst for at gå til tandlægen i rigtig mange af sine mere end 70 leveår. Faktisk var det mere end 25 år siden, Henning sidst havde været ved tandlægen. Der sker rigtig meget med ens tænder på 25 år.

Henning havde nogle udfordringer med sine tænder, som han vidste skulle løses. Han frygtede at skulle gennem et smertehelvede. Bare tanken om at skulle til tandlægen gjorde ham nervøs, han fik svedige hænder, blev tør i halsen, fik ondt i maven. Alene ved tanken om et tandlægebesøg. Han undgik helst snakken om tandlæger helt. Men en avisartikel om hypnose og tandlægeskræk ændrede verden for Henning. Han ringede til mig og fik en tid nogle få dage senere.

Da Henning satte sig i stolen i mit behandlerrum i Sorø bad jeg ham om at mærke efter og vurdere sin angst for tandlæger på en skala fra 1-10. Med sikker stemme og uden at tøve, slog Henning fast, at hans tandlægeskræk lå på ”minimum 9”. Den næste times tid arbejdede vi med at få hans tandlægeskræk til at forsvinde gennem hypnose. Efter behandlingen bad jeg igen Henning vurdere sin angst igen. ”Det kan jeg ikke”, sagde han efter at have tænkt sig om et øjeblik. ”For den er helt væk!”

Det er en fantastisk fornemmelse at hjælpe andre med at skabe positive forandringer. Men det var ikke vildeste den dag. Da Henning rejste sig efter behandlingen, gik han målrettet ned og bestilte tid hos tandlægen. For første gang i mere end 25 år! Det tog halvanden time – så var angsten væk og et nyt kapitel i Hennings liv kunne begynde. Det var en glad og meget lettet Henning, som forlod klinikken den dag.

Kategorier: Cases