FAQ
Det bli'r jeg tit spurgt om
Der findes lige så mange spørsmål og myter omkring hypnose, som der er stjerner på himlen. Du kan se nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar omkring hypnose her.
Er der forskellige hypnose-metoder?
Når hypnose anvendes i forbindelse med at hjælpe mennesker til forandring, kaldes det hypno-analyse og hypno-terapi. Når hypnose bruges til at lave sjov, kaldes det scenehypnose eller showhypnose. Jeg beskæftiger mig stort set kun med hypno-analyse og hypnoterapi. Det er hér min interesse og min erfaring med hypnose er.
Kan jeg hypnotiseres mod min vilje?
Det er ganske enkelt ikke muligt at hypnotisere nogen mod deres vilje. Desværre har mange, som ikke selv har prøvet hypnose, den opfattelse. Det er min erfaring, at det ofte skyldes film og TV, som bruger hypnose til at dramatisere og skabe en stemning. I mange tilfælde har den fremstilling slet ikke noget med virkeligheden at gøre.
Kan alle komme i dyb hypnose?
Ja, alle mennesker kan komme i dyb hypnose, men det er ikke alle, der giver sig selv lov til at blive hypnotiseret dybt. Når man skal hypnotiseres, er det vigtigt, at man vælger en person, som man føler tillid til og som samtidig respekterer ens nuværende livssituation. Hvis tilliden ikke er til stede kan hypnose og hypno-terapien aldrig blive en succes.
Er jeg en anden efter hypnose?
Svaret er ganske kort – nej. Du er fuldstændig dig selv efter hypnosen. Alt afhængig af, hvad vi arbejder med, vil nogle opleve, at de blivende forandring vi har skabt, vil kunne afspejle sig i deres adfærd. Drejer hypnose-behandlingen sig eksempelvis om at holde op med at ryge, vil du og dine omgivelser efterfølgende mærke en forskel på dig, fordi din adfærd har ændret sig. Men som person ændrer du dig grundlæggende ikke
Er det sikkert, at jeg vågner igen?
Det er noget af det mest entydige ved hypnose. Du vågner igen. Igen tvivl om det. Hvis ikke hypnotisøren hele tiden fastholder trancen, eller hvis du for eksempel oplever høje brag under hypnosen, vil du automatisk komme ud af hypnosen. Enkelte oplever hypnosen så behagelig og er i så dybt i trance, at de falder i søvn. I de tilfælde bliver de forsigtigt vækket af hypnotisøren.
Røber jeg hemmeligheder mod min vilje?
Du vil ikke komme til at gøre eller sige noget, som går mod dine grundlæggende ønsker, overbevisning eller værdier. Du vil med andre ord ikke komme til at afsløre hemmeligheder, som du i bund og grund ikke er interesseret i at hypnotisøren skal vide noget om. På samme måde kan du ikke opnå resultater via hypnosen, hvis du ikke selv reelt har et ønske om at skabe forandringer. Du kan for eksempel ikke slippe din sukkertrang, hvis du ikke har et ønske om det inderst inde – uanset, hvor meget vi arbejder med det.
Kan jeg huske noget fra hypnosen bagefter?
Du kan høre og tale under hypnosen. Du hverken sover eller er bevidstløs. Når du er tilbage, vil du kunne huske det du selv er interesseret i at huske. De fleste oplever at kunne huske det meste lige efter hypnosen. Noget kommer frem i brudstykker og det kan være svært at fornemme, hvor lang tid der er gået.
Har en hypnotisør tavshedspligt?
En hypnotisør og hypnoterapi har tavshedspligt. Derfor kan du roligt fortælle mig det du har lyst til at fortælle før, under og efter en hypnosebehandling. Både når du er i vågen tilstand og når du er i hypnose.
Opbevarer du persondata
Jeg har valgt ikke at opbevare nogen former for data på mine klienter ud over navn og telefonnummer. Jeg fører ikke journal eller andre optegnelser, da jeg synes det er mest naturligt, at starte på en frisk, hver gang du kommer. Uanset om du fortsætter en behandling eller hvis du på et senere tidspunkt kommer igen med andre udfordringer.
Du vil selvfølgelig altid kunne bede om at blive slettet fra mit kartotek over navne og telefonnumre ved at skrive eller ringe til mig. Så sletter jeg dig med det samme.